Občina Vodice
Kopitarjev trg 1
1217 Vodice

Z izvajalci podpisane pogodbe za 1. in 2. del velikega kohezijskega projekta

24.11.2017 1026
Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, župan Občine Medvode Nejc Smole in župan Občine Vodice Aco Franc Šuštar so v četrtek, 23. novembra 2017, podpisali pogodbe za gradnjo, nadzor in odnose z javnostmi za 1. del največjega slovenskega kohezijskega projekta Nadgradnja sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter izgradnja povezovalnega kanala C0 v Mestni občini Ljubljana. Pogodbe so bile podpisane z na javnem razpisu izbranimi izvajalci, in sicer za gradbena dela z Javno razsvetljavo d.d. v vrednosti 28.138.826,05 EUR brez DDV, za nadzor del (Storitev inženirja po pogodbenih določilih FIDIC in nadzornika po Zakonu o graditvi objektov) z družbo DRI upravljanje investicij d.o.o. v vrednosti 529.000,00 EUR brez DDV, za storitve odnosov z javnostmi pa s podjetjem Frontal d.o.o. v vrednosti 40.327,82 EUR brez DDV.

V okviru prvega dela velikega projekta bo v Občini Medvode na novo zgrajenih 22 km odpadnih kanalov in 2 črpališči odpadne vode, v Občini Vodice pa 9,1 km. V Mestni občini Ljubljana bo zgrajen povezovalni kanal C0 v skupni dolžini 12,1 km in zadrževalni bazen. Na novo bo na javno kanalizacijo priključenih približno 3.600 prebivalcev Občine Medvode in 1.100 prebivalcev Občine Vodice. Na zgrajen sistem bodo na območju občine Vodice priključena naselja Vodice, Bukovica, Utik, Koseze, Polje, Skaručna in Vojsko z možnostjo kasnejše priključitve tudi ostalih naselij v skupnem obsegu približno 2.600 PE, za katere so v pretežni meri že izdelani projekti in pridobljena gradbena dovoljenja. Z izgradnjo povezovalnega kanala C0 se bo bistveno zmanjšala obremenitev obstoječega centralnega kanalizacijskega sistema v Ljubljani.

Za 2. del velikega kohezijskega projekta Izgradnja III. faze Centralne čistilne naprave Ljubljana je Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, podpisal pogodbe z izvajalci za gradbena dela, nadzor in obveščanje javnosti. Projektiranje in gradnjo v vrednosti 39.493.278,38 EUR brez DDV bo izvajala družba RIKO, industrijski, gradbeni inženiring in leasing, d.o.o., v skupnem nastopu z OTV Francija, nadzor del (Storitev inženirja po pogodbenih določilih FIDIC in nadzornika po Zakonu o graditvi objektov) bo opravljal DRI upravljanje investicij d.o.o. v vrednosti 662.927,10 EUR brez DDV, storitve odnosov z javnostmi pa podjetje Frontal d.o.o. v vrednost 32.424,45 EUR brez DDV. Izgradnja III. faze Centralne čistilne naprave Ljubljana zajema povečanje njene zmogljivosti na 555.000 PE in nadgradnjo obstoječe naprave s terciarno stopnjo čiščenja, v okviru katere bodo iz odpadne vode odstranjene tudi dušikove in fosforjeve spojine. Predvideno je tudi povečanje kapacitete linije blata in posodobitev obstoječe linije blata s sodobnim tehnološkim procesom za obdelavo blata. Vgrajena bo najmodernejša oprema in napredni tehnološki procesi, ki bodo omogočili nižje stroške obratovanja. Povečana količina proizvedenega bioplina bo nadomestila uporabo zemeljskega plina in omogočala višjo stopnjo energetske samozadostnosti.

Skupna vrednost velikega kohezijskega projekta je 111 milijonov EUR brez DDV in bo financiran iz sredstev kohezijskega sklada Evropske unije, državnih in občinskih sredstev. V okviru celotnega velikega kohezijskega projekta bo na odvajanje in čiščenje odpadnih vod na novo priključenih približno 22.000 prebivalcev. Urejeno in nadzorovano odvajanje odpadnih voda bo prispevalo k varovanju kakovostnega stanja podzemnih voda.

Več o projektu: http://www.vodice.si/objava/99802.

Izvedbo projekta je omogočilo sofinanciranje Kohezijskega sklada Evropske unije.
 
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?